Ecologische wasserij met ecologisch wagenpark – alle voertuigen EURO-6

Jaarlijks worden er heel wat kilometers door onze chauffeurs gereden. CO²-emissie is dan ook een onvermijdelijk gevolg. Beheersing van deze uitstoot is dan een logische stap in de ontwikkeling van een klimaatneutrale wasserij. De stap naar volledig elektrisch vervoer van goederentransport ligt nog niet binnen handbereik. Dat betekent wel dat we ons de komende jaren moeten richten op het verantwoord omgaan met uitstoot en fossiele brandstoffen. Maar er is nog een lange weg te gaan..

Onderdeel van het milieu- en kwaliteitsmanagementsysteem is het verlagen van de CO²-uitstoot per gewassen kledingstuk. Naast een continu proces van routeoptimalisatie wordt ook gekeken naar de best beschikbare technologie op het gebied energie-uitstoot. Dat wil zeggen dat alle nieuwe voertuigen zullen voldoen aan de meest recente emissienorm Euro-6.

Om de stemming er alvast in te brengen is gekozen om 2 nieuwe bestelwagens in te zetten die voldoen aan de scherpste emissienormen (Euro-6). Het doel voor 2021 is om de uitstoot per gewassen kledingstuk te verlagen met minimaal 10%, en we zijn goed op weg! De komende jaren verwachten wij deze trend te kunnen doorzetten.

Wat kunt u doen?

U kunt ook helpen de totale CO²-uitstoot te verminderen. Aangezien wij toch al wekelijks op uw locatie komen, kunnen het aantal voertuigbewegingen worden beperkt. Als wij dit kunnen combineren met bijvoorbeeld de inzameling van oude kleding slaan we twee vliegen in één klap. Uw kleding wordt weer netjes en gewassen terug geleverd, tegelijkertijd nemen wij afgekeurde kleding mee om deze periodiek te laten vervezelen. Op deze manier bieden wij een logistieke keten waar alleen maar voordelen uit worden gehaald; minder kilometers, minder uitstoot en meer recycling!