NORMERINGEN

Veilig werken begint met een veilige werkplek. En dus met veilige kleding. Wij wassen uiteraard met inachtneming van de wasvoorschriften, maar onze mensen kijken graag een stukje verder. Dat wil zeggen dat er fysieke controles plaatsvinden op de beschermende eigenschappen kleding (de Europese wettelijke EN-normeringen). Voldoet deze niet, dan adviseren wij om dit kledingstuk af te keuren. Veiligheid komt bij ons altijd op de eerste plaats.

Wij volgen de ontwikkeling op het gebied van nieuwe stoffen nauwlettend. In samenwerking met kledingleveranciers en zeepexperts draaien wij zeer regelmatig wasproeven. De resultaten van deze wasproeven zijn een directe verrijking van de huidige kennis op dit gebied. Met name op het gebied van zuur- en chemicaliënafstotendheid is de markt sterk in ontwikkeling. En wij gaan voorop!

WEET U WELKE NORMEN OP UW KLEDING VAN TOEPASSING ZIJN?

Bescherm uw personeel tegen vonken en lasspatten. Wij adviseren u graag welk type laskleding het best bij uw werkzaamheden past. Uiteraard repareren wij beschadigde kleding uitsluitend met vlamvrij garen.

EN 11612 biedt uw medewerkers bescherming die blootgesteld worden aan hitte en vlammen. Door de vlamvertragende eigenschappen van de stof zijn de dragers beschermd tegen korte contacten met de vlam. 

Uw kleding is beschermd tegen bijtende stoffen en chemicaliën. Op dit gebied testen wij volop en zijn wij zeer vooruitstrevend. Steeds vaker wordt dit een wettelijke vereiste. Weet u welke regels voor uw bedrijf gelden?

Werk gerust en geleidelijk door met antistatische kleding. Bescherm uw personeel tegen de elektrostatische gevaren en plotselinge gevaren op de werkvloer.

IEC 61482 biedt uw personeel bescherming tegen de thermische gevaren van een elektrische vlamboog. Kleding met normering IEC 61482 werkt tevens vlamvertragend. Zodoende voldoet deze kleding ook aan EN 11612.

Zorg dat u ook in het donker goed zichtbaar bent. Wij zorgen dat u goed zichtbaar blijft. Met grondige controles keuren wij onveilige kleding direct af. Graag delen wij onze praktijkkennis met u over kwalitatieve kledinglijnen.

Werkkleding met deze norm voldoet aan de vereisten voor bescherming tegen koude omstandigheden. Zo blijft u toch nog een beetje warm in de diepvries. Thermokleding vereist een delicate behandeling.

Comfortabel werken is net zo belangrijk als veilig werken. EN 343 biedt bescherming tegen neerslag, mist en vocht van de grond. Ook hier geldt: zeer delicaat behandelen.