VOLG UW KLEDING VAN A-Z

Heeft u genoeg van al die vragen omtrent vermiste kleding? Wij hebben de oplossing gevonden. Met een vernieuwend track & trace systeem is er geen discussie meer mogelijk. Zowel voor de drager, de verantwoordelijke voor de kleding als voor de wasserij is er geen speld meer tussen te krijgen.

RFID

Track & trace is met RFID een eitje. Met RFID chips in de kleding is het mogelijk om kleding gedurende het gehele proces te volgen. Van ophalen tot en met terug leveren wordt de kleding op meerdere momenten gescand en zo is altijd bekend op welk tijdstip en waar uw kleding voor het laatst gescand is. Uw kleding raakt dus niet zoek gedurende de wascyclus. 

U heeft altijd toegang tot onze data om uw kleding te volgen en de vervanging van kleding tot een minimum te beperken. U kunt gericht rapportages opstellen omtrent het aantal bewassingen, afgekeurde en nieuw ingezette kleding, reparaties en nog veel meer. Natuurlijk kunt u deze vragen ook bij ons neerleggen. Zo dragen wij bij aan de beheersing van uw kosten!

HOE WERKT RFID?

RFID staat voor ‘radio-frequency identification’. Het is een techniek waarmee data opgeslagen worden op een minuscule chip. Via radiogolven leest een elektromagnetische lezer de gegevens op de chip af. Zo’n RFID-tag is minuscuul en kan verwerkt worden in allerlei toepassingen.

Verschillende types

Er zijn drie types RFID:

  • Actieve RFID: geeft zelf signalen af.
  • Semi-actieve/semi-passieve RFID: geeft enkel signalen af nadat er een signaal ontvangen is.
  • Passieve RFID: heeft geen eigen energiebron, maar haalt energie uit het elektromagnetische veld van de lezer. Novatex maakt gebruik van de laatstgenoemde toepassing. Een veel gehoorde mythe is dat de medewerkers nu getraceerd kunnen worden door de baas. 

Het grote voordeel van RFID? Je hebt geen streepjescode meer nodig om gegevens te lezen. Zelfs fysiek contact met het object waarop de RFID-tag is bevestigd, is geen vereiste meer. De radiogolven lezen de chip op afstand.

  • snel
  • accuraat
  • niet vervalsbaar
  • niet gevoelig voor vuil, stof of vocht

Als trackingsysteem is RFID met andere woorden onovertroffen. Je kunt producten gedurende het hele productie-, verpakkings- of distributieproces traceren met een en hetzelfde RFID-label. Dat helpt om fouten te voorkomen én om het overzicht te bewaren. Ontdek wat RFID voor u kan betekenen!