WAAROM NIET THUIS WASSEN?

4 grote verschillen tussen industrieel bedrijfskleding wassen en thuis wassen

Wat is eigenlijk het verschil tussen thuiswassen en bedrijfskleding laten wassen in een wasserij?  

1.   Grote wasjes, kleine wasjes

Het grootste verschil zit hem in het vermogen van de wasmachines.      Een gemiddelde wasmachine thuis wast 7 kilo in één wasbeurt. Wasserijen kunnen werkkleding en veiligheidskleding wassen in partijen van 30 tot 60 kilo! Industrieel wassen verbruikt ook veel minder water, wel tot 500 % minder! Dit bespaart u privé kosten!

2.   Verontreiniging in de kleding

Bedrijfskleding en veiligheidskleding wordt gebruikt onder omstandigheden, waarvan u niet precies weet welke verontreiniging op de kleding achterblijft tijdens het werken. Bij thuis wassen komt deze verontreiniging in de wasmachine in contact met privé kleding. Industriële wasserijen gebruiken wasmiddelen en ontvetters die speciaal zijn ontwikkeld om de verontreiniging op een verantwoorde wijze uit uw kleding te halen!

3.   Behoud normeringen

Sommige bedrijfskleding beschikt over beschermende eigenschappen die producten of medewerkers veiligheid bieden tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. De eigenschappen vervagen door gebruik, maar ook het wassen van deze kleding. In de wasserij wordt veiligheidskleding op een speciale manier gereinigd, waardoor beschermende functies behouden blijven. De levensduur van de kleding wordt dan ook optimaal benut.

4.   Bedrijfskleding vaste kwaliteit

Bij thuis wassen is de kans groot dat iedereen dit op zijn/haar eigen manier doet. De bedrijfskleding wordt op deze manier blootgesteld aan diverse soorten wasmiddelen, verschillende temperaturen en wel of niet drogen. Het resultaat: kleding die naar verloop van tijd allemaal verschillend oogt en niet meer aan de gewenste kwaliteit voldoet. Laat je bedrijfskleding wassen in een wasserij, dan krijgt de kleding altijd hetzelfde wasproces. Daarmee behoudt uw werkkleding dezelfde kwaliteit en blijft u verzekerd van een eenduidige uitstraling.

GEEN OMKIJKEN NAAR DE WAS, GEMAK IS EEN KEUZE