REINIGING & ONDERHOUD

Sinds jaar en dag reinigen wij de bedrijfskleding van bedrijven in uiteenlopende industrieën. Iedere bedrijfstak brengt zijn eigen specifieke kledingeisen maar ook specifieke vervuiling mee. De wasprogramma’s zijn computergestuurd en optimaal in energieverbruik. Onze experts op het gebied van vlekkenverwijdering doseren handmatig zeep bij wanneer dit nodig is. Zo wassen wij niet alleen volgens de norm, maar volgens de regels van de kunst. 

Kleding onderhouden is een vak apart. Voor verreweg de meeste kleding is een automatisch wasproces ontwikkeld waarin de zepen exact zijn gedoseerd. Maar soms kan het niet anders en moet de meester handmatig ingrijpen. Juist die fijne kneepjes maken dat uw kleding altijd in goede handen is. We halen het maximale resultaat uit de kleding met optimaal gebruik van detergenten. Zo blijft u niet alleen schoon, maar ook goed gekleed. En dat siert u!

KLEDINGREPARATIE & VERMAKING

Beschadigde kleding wordt bij ons automatisch hersteld. Een ongekend aantal kledingstukken is vanuit ons naaiatelier met behulp van een nieuwe knoop of rits nieuw leven in geblazen. In ons atelier wordt beschadigde kleding – uiteraard met behoud van de veiligheidsnormeringen – weer geschikt gemaakt. Wanneer een kledingstuk niet meer representatief is, of voldoet aan zijn veiligheidsnormeringen zullen wij het eerlijke advies geven dit kledingstuk te vervangen. 

Wanneer (veiligheids)kleding vermaakt moet worden kijken we altijd naar wat er wél mogelijk is. Onze eersteklas kledingrestaurateurs zullen u zeker niet teleurstellen.

OUDE KLEDING

En de oude kleding dan? Die halen wij bij u op! Novatex zamelt in samenwerking met meerdere gemeenten, overheidsbedrijven en andere particuliere bedrijven gebruikte kleding in. Uw kleding wordt gescheiden op materiaal en ontdaan van vervuiling om vervolgens op hoogwaardige wijze gerecycled te worden. Bent u benieuwd wat er van uw kleding wordt gemaakt?